Med en enda en ny versjon om hvordan Gaddafi døde, øker dermed usikkerheten rundt den libyske diktatorens endelikt.

Beretningen til Sanad al-Sadek al-Ureibi fra Benghazi står i strid med den offisielle versjonen til overgangsrådet om at Gaddafi døde i kryssild mellom NTC-styrkene og hans egne livvakter.

På videoen vises Ureibi mens han blir intervjuet og gratulert av andre NTC-soldater i uniform.

Som bevis for at han skjøt Gaddafi, viser han fram diktatorens vielsesring med navnet på hans andre hustru Saifa gravert på innsiden og en blodig jakke.

— Jeg skjøt ham med to kuler, den ene i armhulen og den andre i hodet. Han døde ikke med en gang, det tok en halv time, sier Ureibi.

Han sier ikke noe om at Gaddafi hadde gjemt seg i et kloakkrør. Derimot forteller han at han og andre soldater kom over Gaddafi mens han gikk i gaten sammen med noen barn.

— Han hadde på seg en hatt. Vi kjente ham igjen på håret, og en soldat fra Misrata sa til meg: Det er Gaddafi, vi tar ham, sa han.

Han sier han stanset Gaddafi, som hadde en pistol i gull, ved å ta ham i armen.

— Jeg slo ham. Han sa til meg: Du er som min sønn; jeg slo ham igjen, og han sa: Jeg er som din far. Da grep jeg ham i håret og la ham i bakken, forteller han.

Han sier han valgte å skyte ham da soldatene fra Misrata sa de ville ta ham med seg til sin by i stedet for Benghazi, dit han ville ta ham. Soldatene fra Misrata truet ham om han kom tilbake til Misrata, og tok fra ham pistolen hans.

Andre videoopptak som sirkulerer, viser at Gaddafi ble mishandlet i form av slag og spark etter at han var tatt til fange av væpnede opprørssoldater, og at han døde i deres varetekt.

FNs menneskerettighetskommissær, Navi Pillay, sier det er så mange versjoner av hans død i omløp at det kreves en grundigere gransking.