De to pendlertogene frontkolliderte i morgenrushet ikke langt fra Belgias hovedstad Brussel mandag.

Det ene toget, som var på vei fra Leuven til Braine-le-Comte, skal ha kjørt på rødt lys, ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga. Også guvernør Lodewijk De Witte i regionen Brabant-Flamand sier det ene toget ikke stanset på rødt lys.

Kollisjonen var brutal. Toget bremset ikke.

Anonym passasjer

25 kan være omkommet

Ett av togene var på vei ut fra stasjonen og det andre på vei inn på samme spor. Hvor mange som mistet livet i ulykken, var mandag ettermiddag fortsatt uklart.

15 omkomne er funnet i det ene toget og 10 i det andre, ifølge Jannie Haeck, som er sjef for jernbaneselskapet SNCB.

Guvernør De Witte opplyste imidlertid noe senere at 12 personer er bekreftet omkommet. Men guvernøren advarer om at tallet vil stige, og flere kilder oppgir at inntil 25 mennesker mistet livet i kollisjonen.

150 mennesker skal ha blitt skadd i ulykken, som skjedde i kraftig snøvær.

Artikkelen fortsetter under videospilleren...

Kraftig kollisjon

Sammenstøtet var så kraftig at de to lokomotivene ble presset opp i luften, og minst én vogn veltet. Leger utførte amputasjoner på stedet, ifølge myndighetene.

Blodstenkte ofre for ulykken ble fraktet vekk på bårer langs jernbanesporene til ventende ambulanser.

— De to fremste vognene ble totalt klemt sammen, sier 37 år gamle Hambaoui Mounir.

— Jeg befant meg i vognen rett bak. Toget veltet til den ene siden, folk falt over hverandre, det var ikke noe luft og kvinner og barn skrek, sier han.

De voldsomme kreftene førte til at togene nærmest ble stående oppå hverandre, og folk ble kastet omkring i vognene, forteller øyevitner til BBC.

- Bremset ikke

— Kollisjonen var brutal, toget bremset ikke. Flere vogner veltet, og mange er i sjokk, sier en passasjer til TV-kanalen RTL.

En omfattende redningsaksjon ble satt i gang etter ulykken, som skjedde ved 8.30-tiden like ved jernbanestasjonen i forstadsbyen Halle rundt 15 kilometer sørvest for Brussel.

Passasjerene er blitt evakuert etter ulykken og samlet i en idrettshall i Halle, skriver LaLibre.be.

— Dette er en svart dag for Flandern, sier statsminister i den belgiske delstaten, Kris Peeters.

Mange tog innstilt

Belgias statsminister Yves Leterme er på rundreise på Balkan, men reiser hjem tidligere enn planlagt på grunn av ulykken.

All togtrafikk mellom Frankrike og Belgia ble stanset etter ulykken utenfor Brussel. Også andre europeiske togselskaper varslet stans og forsinkelser i togtrafikken.

Eurostar kansellerte alle avganger på høyhastighetstoget mellom Brussel og London, mens togselskapet Thalys innstilte alle avganger fra Brussel til ulike reisemål i Europa fram til mandag ettermiddag.