Hendelsen bekreftes av dyreparkens zoologiske leder, Mats Högren, overfor Aftonbladet. Angrepet skjedde ved 11-tiden søndag.

Parken ligger utenfor Norrköping, og er Nordens største.

Redningsarbeidere var raskt på plass og forsøkte å få kontroll på de andre ulvene i parken. De forteller at kvinnen i 30-årene døde av skadene hun pådro seg, skriver Expressen.

— Hun klarte seg ikke. Dette er så tragisk som det er mulig. Våre ansatte er også preget, sier Jan Tengeborg i redningstjenesten i Norrköping.

— Vi kom først ikke inn til personen, det går ikke an bare å gå inn i en ulveflokk. Politi og ambulanse kunne først mye senere komme nær offeret.

Kriseteam

Ifølge Aftonbladet skal dyrepasseren ha blitt omringet av ulvene og deretter angrepet.

Hun befant seg i en innhegning der besøkende har mulighet til å møte dyrene. Politiet kategoriserer hendelsen en arbeidsulykke.

Kolmgården har satt inn et kriseteam som jobber på stedet.

— Vi er i krise her. Det som har hendt er veldig, veldig beklagelig, sier informasjonssjef Silvy Bohlin ved dyreparken.

Den 30-årige kvinnen var alene i innhegningen da hun ble angrepet av flere ulver samtidig søndag formiddag. Det er fortsatt uklart hva som forårsaket angrepet.

Aggressive

Redningstjenesten kom først til stedet, men kunne ikke komme seg inn til kvinnen.

— Vi møttes av sjokkerte mennesker. Vi kom oss ikke inn i ulveinnhegningen, da ulvene ikke lot oss komme inn. De slet i den døde dyrepasseren, sier Jan Tengeborg ved Östergötland redningstjeneste.

Etter en stund kom både politi og ambulanse også til stedet. Sammen med ansatte ved dyreparken klarte de å drive unna ulvene og ta seg inn til den døde kvinnen, opplyser Magnus Holmström ved politiet i Östergötland.

Skremte besøkende

— Det er veldig uvanlig at slikt hender, men det har hendt før, sier Olof Liberg ved Sveriges Landbruksuniversitet, som har forsket på ulv. Dyr i dyreparker er ikke redde for mennesker, og det kan derfor skje ulykker, mener han.

Det er ikke bestemt hva som vil skje med ulvene. Dyreparken har holdt åpent som normalt foreløpig.