– Ukrainske Naftogaz har betalt fullt ut for februarleveransene av gass, het det i en pressemelding fra russiske Gazprom torsdag.

Russlands statsminister Vladimir Putin hadde tidligere truet med å stanse gassleveransene til Ukraina om ikke ukrainerne betalte det de skyldte innen 7. mars.

En slik stengning kunne også komme til å berøre gass som passerer gjennom Ukraina på vei til kunder vest i Europa, sa den russiske statsministeren på et regjeringsmøte torsdag. Han viste til «arrestasjoner og politiaksjoner» som bakgrunn for trusselen.

Væpnede og maskerte ukrainske sikkerhetsagenter trengte onsdag inn i hovedkvarteret til det statlige gasselskapet Naftogaz i sentrum av Ukrainas hovedstad Kiev.

Samtidig varslet Naftogaz at det har betalt et beløp tilsvarende 2,2 milliarder kroner til russiske Gazprom. Putin fryktet at aksjonene i Kiev skulle føre til at pengene fra Naftogaz ikke kom fram, men dette viste seg senere å ikke bli noe problem.

I januar i år førte en betalingskrangel mellom Russland og Ukraina til store forstyrrelser i gassleveransene til Europa.

Alexei Nikolsky / AP