— Vi har ikke befridd de fire russerne som ble kidnappet lørdag, men vi gjør alt vi kan for at de skal bli satt fri, sier den russiske kilden til AFP.

Fire ansatte ved den russiske ambassaden ble bortført i en væpnet gisselaksjon lørdag. En russisk diplomat ble drept i hendelsen.

Minst to kjøretøyer, blant annet en minibuss, sperret veien i det velstående Mansour-distriktet, hvor de russiske diplomatene befant seg. De åpnet ild mot russernes bil, drepte en av diplomatene og kidnappet de fire andre, ifølge kilder i Iraks innenriksdepartement.

Ambassadepersonell i Mansour-distriktet har også tidligere blitt angrepet av opprørsgrupper i Irak. 15. mai ble en diplomat fra De forente arabiske emirater kidnappet i dette området.

Algeries chargé d’affaires og en annen diplomat ble drept i Mansour i juli 2005, mens Bahrains chargé d’affaires ble angrepet og såret samme måned.

FNs sikkerhetsråd fordømte lørdag kveld angrepet på den russiske ambassaden og skriver i en uttalelse at rådet krever at gislene blir løslatt umiddelbart.