Det amerikanske forsvaret har rustet opp for milliarder av dollar siden den kalde krigen. I tillegg til mer konvensjonelle våpen, har USA bygget opp et arsenal av futuristiske robotvåpen, skriver tabloidavisen News of the World.

Robotsverm

Blant nyvinningene er "Robot Swarm", tusenvis av bittesmå maskiner skjult i et pansret kjøretøy som knuser seg vei inn i bygninger.

Robotene likner fjernstyrte leker, og slippes ut i bygningen som en sverm av insekter straks fartøyet har boret seg en vei inn. Alle bærer med seg eksplosiver, elektrosjokk-våpen eller giftig gass.

Gevær treffer skjulte mål

Elitesoldater vil bære med seg nye to-løps maskingeværer, våpen som søker frem og treffer fiender i skyttergraver eller bak kjøretøy. Det nedre løpet avfyrer standard Nato-ammunisjon, 5,56-millimeter kuler, mens det øvre løpet kaster 20-millimeters granater opptil en kilometer av gårde. Der hindringen ligger, eksploderer granatene i luften i et dødelig kuleregn.

Fjernstyringen foregår ved hjelp av et intrikat lasersystem.

Skjerm i visiret

Elitesoldatenes hjelmer inneholder et visir med en innebygd dataskjerm som tilpasses lysforholdene.

I visiret ligger infrarødt nattsyn og et system som markerer fiender i rødt og vennligsinnede i grønt.

Soldatene kan snakke til hverandre via satellittutstyret i hjelmene, slik at selv hvisking kan høres av alle andre soldater i styrken.

Når selv ikke hvisking er mulig, kan soldatene sende en slags tekstmeldinger til hverandre via et tastatur på håndleddet. Tekstmeldingene kommer til syne i de andre soldatenes visirer.

Laservåpen

Et annet nytt våpen er en luftbåret laser, et dødelig strålevåpen båret av en modifisert Boeing jumbojet.

Laseren er ladd med to megawatt kraft som kan konsentreres mot et punkt på bakken. Våpenet skal være så presist at det kan fokuseres på og treffe én enkelt person i en folkemengde 30 mil unna, uten å skade noen andre.

En flåte av disse flyene skal være klar i 2008, men allerede i dag skal to prototyper være klare til bruk.