Ernie har nemlig en lei tendens til å klore opp møbler, og noe slikt ville presidenten ikke utsette det dyre og til dels uerstattelige møblementet i Det hvite hus for. Da Bush-familien flyttet til Washington i januar, ble katten derfor plassert hos en familievenn i Los Angeles.

Men Ernie trivdes ikke i L. A., spesielt fordi den nye husfaren insisterte på å utstyre katten med lærvotter på potene. Katten fant vottene så fornedrende at den rett og slett stakk av, går det fram av omfattende reportasjer i amerikanske medier.

Førstedame Laura Bush skal være spesielt lettet over at Ernie nå er kommet til rette. Hun måtte flere ganger ta katten i forsvar og redde den fra summarisk henrettelse, etter at den hadde gjort skade på møblene i guvernørboligen i Texas mens Bush-familien bodde der.

Amerikanernes altoppslukende interesse for sine presidentfamilier omfatter også disse familienes kjæledegger. Buddy og Sock, bikkja og katten til Bush-forgjengeren Bill Clinton, figurerte således gjentatte ganger i medienes oppslag.

NTB