Målet med turen er først og fremst å få israelske og palestinske ledere til å bli enige om å møtes. USAs president Barack Obama ønsker å få i stand et møte mellom ham selv, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas under den neste hovedforsamlingen i FN senere denne måneden, melder BBC.

Mitchell skulle søndag møte president Shimon Peres, som hadde tilbrakt natten på et sykehus i Tel Aviv etter at han besvimte under en seremoni lørdag.

Det omstridte spørsmålet om israelske bosetninger står trolig øverst på dagsordenen. I månedsvis har USA krevd at israelerne går med på en avtale om å fryse byggeaktiviteten i bosetningene, som er ulovlige i henhold til folkeretten, men Israel har satt seg på bakbeina.

For en uke siden ga Netanyahu grønt lys for en plan om bygging av hundrevis av nye hus i jødiske bosetninger på Vestbredden.

Palestinerne nekter på sin side å gjenoppta samtalene før en absolutt stans i byggeaktiviteten i bosetningene er gjennomført.

Også arabiske ledere har sagt at de ikke vil normalisere forholdet til Israel før dette skjer.

Samtidig som Mitchell kom til Jerusalem, dro Netayahu til Egypt for samtaler med president Hosni Mubarak. Det er Netanyahus andre visitt til Kairo siden mai.