-Vi er selvsagt villige til å snakke med Nord-Korea om deres svar til det internasjonale samfunn, særlig når det gjelder eliminering av atomvåpen, og vi skal diskutere med regjeringsrepresentanter her hvordan dette best kan gjøres, sa Kelly under et besøk i Sør-Koreas hovedstad Seoul mandag.

Kelly understreket videre at USA er villige til å diskutere Nord-Koreas akutte drivstoffmangel straks uenighetene om landets atomvåpenprogram er løst.

Kellys besøk er den amerikanske utsendingens første reise til regionen siden oktober, da nordkoreanske tjenestemenn fortalte ham at de hadde gjenopptatt landets atomvåpenprogram.

Den siste uka har Nord-Koreas sterke mann Kim Jong-il skremt verden ved å trekke landet fra Den internasjonale ikkespredningsavtalen om atomvåpen, og samtidig truet med å gjenoppta testene av landets langdistanseraketter. For president George W. Bush kommer utspillene fra Pyongyang svært ubeleilig midt oppe i forberedelsene til krig mot Saddam Hussein.

Mens trusselen om masseødeleggelsesvåpen er høyst reell når det gjelder Nord-Korea, sliter Bush med å overbevise verden om at Saddam Hussein besitter slike våpen. At han samtidig satser på diplomati overfor Pyongyang men holder fast på våpenmakt overfor Bagdad, kan for mange synes noe forvirrende.

(NTB)