— Jeg har stort håp om at det vil skje før valget (15. desember red.anm.), sier Muwaffaq al-Rubaie til nyhetsbyrået AFP. - Det vil undergrave terroristenes påstand om at de kjemper mot utenlandske styrker, mener han.

USA har allerede begynt å overlate flere militærbaser til lokale styrker. Det gjelder blant annet flere palasser som ble bygget av Saddam Hussein like ved hans hjemby Tikrit.

Mandag fortsetter rettsprosessen mot ekspresidenten og sju av hans medtiltalte. De er tiltalt for drap og tortur i forbindelse med at 148 sjiamuslimske menn fra byen Dujail ble drept etter et drapsforsøk mot Saddam Hussein i 1982.

Lørdag demonstrerte hundrevis av sjiamuslimer i Bagdad med krav om at Saddam Hussein henrettes. Demonstrasjonen ble organisert av tilhengere til den radikale religiøse lederen Moqtada al-Sadr. Sadrs far og to brødre antas å ha blitt drept etter ordre fra Saddam i 1999.

Samme dag mistet åtte personer livet i flere separate angrep i nærheten av Bagdad og nord i landet. Tre personer ble drept og ni såret da en selvmordsbomber utløste sprengstoff inne på en bensinstasjon i Samarra nord for Bagdad, opplyser irakisk politi.

Tre irakiske soldater ble drept i byen Balad, som også ligger nord for hovedstaden.

Og ved Bagdad ble en amerikansk soldat drept og to andre såret da kjøretøyet de satt i kjørte på en sprengladning.

I Basra i sør melder øyenvitner at liket av en sunnimuslimsk leder ble funnet få timer etter at han ble kidnappet.