Rumsfeld sa onsdag kveld at bildene vil bli offentliggjort snart, uten å spesifisere nærmere tidspunkt.

Sjefen for de amerikanske bakkestyrkene i Irak, general Ricardo Sanchez, opplyste på en pressekonferanse onsdag at tennene i det ene liket samsvarer 100 prosent med bilder amerikanske tannteknikere har av tennene til Qusay, mens samsvaret er på 90 prosent for Udays vedkommende, fordi ansiktet hans var mer skadd etter angrepet.

Likene er også identifisert av fire medlemmer fra det styrtede regimet, blant dem tidligere visestatsminister Tariq Aziz, som overga seg i slutten av april, opplyser tjenestemenn i Pentagon til BBC.

-Sjokkerende bilder

Men blant Bagdads innbyggere var det mange onsdag som var usikre på om det virkelig er sant at Uday og Qusay ble drept. Mange husker hvordan USA under krigen gikk ut og sa at den beryktede "Kjemiske Ail" var drept. Senere måtte de innrømme at han sannsynligvis slapp unna angrepet, og fortsatt er i live. — Vi skal forsikre oss om at det irakiske folket tror på oss, sa viseforsvarsminister Paul Wolfowitz onsdag.

Han la til at USA kanskje blir nødt til å vise "sjokkerende bilder" av Uday og Qusay, på tross av at mange kan bli støtt av bildene. USA protesterte høylytt da arabiske TV-kanaler under krigen viste bilder av drepte amerikanske soldater.

(NTB)