Etter at det er blitt klart at sanksjonene ikke har ført til resultater, vil USA nå parallelt med sanksjonene også engasjere seg i dialog med militærjuntaen for å presse fram demokratiske reformer.

– Vi mener at sanksjoner fortsatt er et viktig verktøy i vår politikk, men alene har de ikke produsert resultatene vi håpet på for folket i Burma. Dialog versus sanksjoner er et falskt valg, så for framtiden skal vi bruke begge, sa Clinton etter et møte med andre land som arbeider for demokratireformer i landet.

Burma til FN Torsdag bekreftet en talsmann for Burmas militærregimet at statsminister Thein Sein lørdag drar til New York for å delta på FNs hovedforsamling. Det er første gang på 14 år at en så høytstående burmesisk leder deltar.

Clinton åpnet også for muligheten av å lette på sanksjonene dersom juntaen åpner for politiske endringer.

Strategiendringen kommer etter at Obama-administrasjonen har foretatt en gjennomgang av USAs politikk overfor militærregimet. Under forgjengeren George W. Bush boikottet USA militærjuntaen i protest mot behandlingen av opposisjonen.

Men Clinton har lenge klaget over at sanksjonslinjen ikke har fått regimet til å gjennomføre reformer, tillate opposisjonen og løslate politiske fanger, blant dem Aung San Suu Kyi.

Mindre konfrontasjon Obama har allerede valgt en mindre direkte konfrontasjonslinje enn Bush-administrasjonen overfor flere andre regimer, som Iran, Nord-Korea, Syria og Cuba.

USA og EU innførte sanksjoner mot juntaen fordi den ikke anerkjente valget i 1990 og har holdt opposisjonslederen Aung San Suu Kyi fengslet eller i husarrest store deler av tiden siden det.