— Jeg tror utsiktene til et framtidig angrep er nesten sikre. Det kan skje i morgen, neste uke eller neste år, men de vil fortsette med å prøve, sier Cheney til Fox News.

— Mange lar seg friste til å se tilbake på 11. september, og si at trusselen nå er over siden det har gått åtte måneder. Jeg tror ikke det er tilfelle, sier Cheney.

Økt aktivitet

Amerikansk politi og etterretning har den siste tiden registrert økt aktivitet i det man antar er celler av Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk, slik tilfellet også var fram til 11. september.

En talskvinne for det føderale amerikanske politiet (FBI), Debbie Weierman, opplyste i helgen at medlemmer av nettverket har overveid å sprenge boligblokker i lufta.

— De har vurdert å leie leiligheter i uspesifiserte områder av USA, for deretter å plassere sprengstoff i dem, sa Weierman som understreket at informasjonen om terror-planene er ubekreftet og lite konkret.

— Vi har ingen indikasjoner på at denne planen kom lenger enn til diskusjonsstadiet, sa Weierman.

- Ny operasjon

Amerikanske etterretningskilder bekrefter også at al-Qaida-nettverket lever i beste velgående, og at det rører på seg i miljøet.

— Det har vært mye bevegelse innen al-Qaida nylig. Dette tyder sterkt på at en ny operasjon kan være nær, sier en etterretningskilde til nyhetsbyrået AFP.

En talsmann for Bush-administrasjonen bekrefter også opplysningene, men understreket i likhet med Weierman at informasjonen er vag.

— Det er ikke spesifikk informasjon, verken når det gjelder tid eller sted, sier en kilde i Det hvite hus til New York Times.

(NTB)