Knappe to måneder før Bush må overlate Det hvite hus til demokraten Barack Obama, mener hele 83 prosent av amerikanerne at utviklingen går i gal retning, viser målingen som er utført av Opinion Research Corporation for CNN .

Bare 16 prosent mener at utviklingen på tampen av Bushs regjeringstid går i riktig retning, og dette er færre enn noensinne siden målingene startet.

Aldri tidligere – I løpet av de 34 årene dette spørsmålet har vært stilt, har andelen som har ment at det går i riktig retning aldri falt under 20 prosent, konstaterer Keating Holland i CNN.

Amerikanerne har ikke høye tanker om avtroppende president George W. Bush, viser meningsmålingen.

Hele 76 prosent av de spurte mener at han gjør en dårlig jobb, og Bush er med det tidenes minst populære president siden målingene startet etter andre verdenskrig.

– Ingen annen president har opplevd at andelen misfornøyde hatt oversteget 70 prosent, sier Holland.

Verre enn Truman Bush er nå mindre populær enn Richard Nixon noensinne var. 66 prosent av amerikanerne mente at Nixon gjorde en dårlig jobb, rett før Watergate-skandalen tvang ham til å gå av på i 1974.

Den forrige bunnrekorden var det imidlertid Harry Truman som satte i 1952, da 67 prosent av de spurte mente at presidenten gjorde en dårlig jobb.

Tillit til Obama Barack Obama får neppe problemer med å passere Bush i popularitet når han over nyttår flytter inn i Det hvite hus.

To av tre amerikanere ser positivt på Obama etter valgseieren over republikaneren John McCain, og tre av fire tror demokraten vil gjøre en god jobb som president.

– Obama får støtte fra praktisk talt samtlige afroamerikanere i meningsmålingen, men han får også godt skussmål fra et solid flertall av hvite, konstaterer Holland.

Hvorfor tror du George W. Bush`er så upopulær? Si din mening her.