Amerikanske myndigheter har fortsatt ikke vist bilder av liket av verdens mest ettersøkte mann. Dermed florerer konspirasjonsteoriene.

Bin Laden ble drept av to kuler i brystet oghodet, og han skjøt ikke tilbake, slik det også tidligere ble meldt, melderReuters i dag.

Bildene av ham er svært stygge, noe som har gjort det vanskelig å publiseredem, til tross for at flere tar til orde for dette, ifølge Reuters.

Enkelte kongressmedlemmer mener at USA offentliggjøre bildene for å overbevise dem som eventuelt tviler på om al-Qaida-lederen faktisk er død.

— Det kan bli nødvendig å frigi bildene, uansett hvor grusomme de utvilsomt er, siden han ble skutt i hodet, for å kvele enhver tvil om at dette skulle være et påfunn fra USAs side, sier senator Joe Lieberman.

Lieberman, som er uavhengig, men vanligvis stemmer med demokratene, sa at han er fullstendig overbevist om at det var bin Laden som ble drept, og at han vil respektere enhver beslutning Det hvite hus måtte ta.

President Barack Obamas terrorrådgiver, John Brennan, sier at Det hvite hus vil sørge for at ingen har grunn til å tvile på at det var bin Laden de tok.

På en pressekonferanse mandag kveld norsk tid fortalte John Brennan, antiterrorrådgiver i Det hvite hus, at de fortsatt ikke har bestemt seg for om de skal publisere bildene av liket til bin Laden eller ikke.

Synes du USA bør vise bilder av Osama bin Laden?