Den norske forsvarsledelsen vil ikke kommentere hva det betyr for den norske deltagelsen.

— Vi kommenterer ikke hvilke disposisjoner som gjelder for norske avdelinger der nede nå, sier pressetalsmann i Forsvarets overkommando, brigader Kjell Grandhagen til NTB.

— Vi har registrert hva som er gått ut fra amerikansk side, men finner ikke grunn til å kommentere hva de norske styrkene gjør nå eller i dagene framover, sier han.

Mer enn 1.000 amerikanske regulære- og spesialstyrker har kjempet mot al-Qaida-krigerne i "Operasjon Anaconda", som startet 3. mars.

Et ukjent antall norske kommandosoldater deltar også i operasjonen, men det er uklart hvilken rolle de har spilt i kamphandlingene de siste dagene.

De 400 soldatene kom tilbake til basen i Bagram etter å ha blitt jaget ut av fjellene av kjempende al-Qaida-krigere og Taliban-ekstremister, ifølge talsmenn for de amerikanske styrkene.

— Vi vil få 400 fra våre tropper ut. Jeg tviler på at noen av dem kommer tilbake hit, sier en talsmann for de amerikanske styrkene.

Ifølge major Brian Hilferty, som er talsmann for den amerikansk-styrte operasjonen, er oppdraget "ikke over", men at akkurat "denne fasen" er over.

Også sist lørdag møtte al-Qaida-krigerne og deres allierte angrepsstyrken med en intens motstand, og de klarte å drive amerikanerne tilbake under kamper.

(NTB)