De pågrepne er nå under avhør, men amerikanske talsmenn medga sent tirsdag kveld at utbyttet så langt hadde vært magert.

Den amerikanske opptrappingen av jakten på Saddam kommer samtidig med at fjernsynsstasjonen Al-Arabiya tirsdag sendte et nytt lydopptak som skal ha vært av den tidligere presidenten.

Sørger over sønnene

I opptaket sørger den angivelige Saddam over USAs drap på de to sønnene Uday og Qusay, og omtaler dem som martyrer.

— Jeg sørger over Udays og Qusays død og over dem som kjempet sammen med dem. Dere er en ære for dette landet, lyder opptaket.

Iraks eks-diktator har ikke vist seg siden amerikanerne rykket inn i Bagdad i april. Hans to sønner og en 14 år gammel gutt, som antas å ha vært Saddams barnebarn, ble drept i en intens skuddveksling i byen Mosul sist tirsdag.

Ønsket velkommen

På båndet blir det sagt at Storbritannias statsminister Tony Blair og USAs president George W. Bush ikke må tro at de har rammet Saddam personlig ved å drepe hans familie.

— La de to løgnerne og deres hjelpere og også deres sønner bli beseiret, sier stemmen. Amerikanske talsmenn ønsket tirsdag kveld det angivelige opptaket med Saddam velkommen, og håpet at det ville overbevise skeptiske irakere om at diktatorens sønner virkelig ble drept i forrige uke.

(NTB)

(NTB)