En talskvinne for Luftkommandoen NORAD sa onsdag at ekstra sikkerhetstiltak var iverksatt i hovedstaden dagen før. Tiltakene omfatter blant annet utplassering av Stinger— og Avenger-raketter på bakken, og helikoptere og jagerfly som patruljerer luftrommet.

Samtidig råder amerikanske myndigheter befolkningen til å forberede seg på et angrep mot USA ved å bygge opp lager av vann, mat og tape til å forsegle boligene sin mot kjemiske eller biologiske angrep.

Pakken folk anbefales å ha tilgjengelig, omfatter også en lommelykt, medisiner, tepper, en transportabel telefon og en radio, foruten plaststykker til å dekke huset med.

CIA-direktør George Tenet sa i en senatshøring tirsdag at frykten for et angrep er større enn noensinne siden terrorangrepene 11. september 2001. Han sa at faren er spesielt stor i løpet av dagene mens verdens muslimer feirer offerfesten eid etter den årlige pilegrimsvandringen til Mekka.

Tenet sa onsdag at CIA tror Nord-Korea kan ha kapasitet til å ramme USAs vestkyst med raketter med atomstridshoder.

Justisminister John Ashcroft gjorde lite for å berolige folk da han oppfordret amerikanerne til å fortsette å leve "et normalt liv".

(NTB)