Administrasjonen vurderer å bruke mellom 70.000 og 250.000 soldater, skriver avisa i sin søndagsutgave. President Bush skal ikke ha gitt Pentagon ordre om å mobilisere styrker og det finnes heller ingen offisiell plan om invasjon.

USAs offisielle politikk har i flere vært å arbeide for en endring av regimet i Irak. Bush mener landet er en del av en "ondskapens akse" og har gjentatte ganger sagt at man må hindre at Saddam Hussein får mulighet til å bruke masseødeleggelsesvåpen.

Ifølge New York Times blir en militæraksjon nå ansett som en mulighet, etter at to ulike scenarier var vurdert og avvist. Det hvite hus mener sannsynligheten for et internt kupp i Irak er svært liten. De tror heller ikke at å ta i bruk lokale opposisjonsstyrker vil være nok til å kvitte seg med Hussein.

Tidsangivelsen for et mulig angrep, tidlig neste år, er begrunnet med at man ønsker å skape de riktige økonomiske og diplomatiske forhold først.

— Dette omfatter å unngå kamper i store beskyttelsesdresser om sommeren, å forberede et globalt oljeprissjokk, og å vente til det er framgang mot en løsning på den israelsk-palestinske konflikten, skriver New York Times.