Planen går ut på å redusere amerikanske lånegarantier til Israel med en sum tilsvarende det landet bruker på å bygge sikkerhetsgjerdet øst for den grønne delelinjen fra 1967 som skiller Israel fra Vestbredden.

— Det er noe som blir vurdert, opplyser en høytstående amerikansk kilde til nyhetsbyrået AFP på betingelse av anonymitet.

Det hvite hus diskuterer saken med utenriksdepartementet, ifølge kilden som ikke tror noen avgjørelse vil bli tatt før i september.

Powell kritiserer

USAs utenriksminister Colin Powell kritiserte byggingen av sikkerhetsgjerdet i et intervju med en USA-finansiert arabiskspråklig radiokanal mandag. I intervjuet sa Powell at ethvert land har rett til å bygge barrierer hvis det ønsker det, men ikke på andres jord.

— Når det gjelder det israelske gjerdet, bekymrer det oss at gjerdet krysser over på andres land. Hvis det blir bygget på en måte som gjør det mer vanskelig å iverksette veikartet for fred, blir det et problem for oss, sa Powell, som ikke tok opp spørsmålet om straffetiltak.

I mars foreslo USAs president George W. Bush å gi Israel en økonomisk hjelpepakke på 10 milliarder dollar (72 milliarder kroner).

Pengene er ment å hjelpe Israel gjennom den verste økonomiske krisen noensinne.

Ni av de ti milliardene dollar er i form av lånegarantier, men hjelpepakken er ennå ikke godkjent av Kongressen.

USA vurderer nå å holde tilbake et beløp tilsvarende det Israel bruker på å sette opp muren på palestinsk jord, opplyser den anonyme tjenestemannen.

(NTB)