For å oppnå en slik reduksjon er de to økonomiske stormaktene enige om at USA trenger å øke sparingen, mens Kina på sin side trenger å øke forbruket, sa den amerikanske finansministeren Henry Paulson da møtet var over fredag.

I tillegg er begge parter enige om at Kina bør være villig til å være mer fleksibel når det gjelder valutakursen, ifølge Paulson.

Både Paulson og sentralbanksjef Ben Bernanke, samt seks andre medlemmer av president George W. Bushs kabinett, var med på det viktige møtet mellom de to landene. Det neste møtet holdes i USA i mai.

USA oppfordret Kina til å gå raskere fram med å innføre reformer, ikke minst å løsne på den strenge kontrollen med valutaen yuan. USA mener at den lave kursen på yuan gjør at kinesiske eksportvarer blir priset for lavt slik at Kina får et enormt handelsoverskudd.

I en tale etter møtet sa Bernanke at en mer fleksibel vekslingskursen ikke bare ville være til fordel for Kina, men også ville bidra til å redusere ubalansen i den globale handelen.

Hovedformålet for samtalene er å redusere det enorme handelsunderskuddet som USA har med Kina. Underskuddet ligger i år an til å komme opp i rundt 1.500 milliarder kroner.