– For at volden skal stoppe, må Hamas slutte å skyte raketter inn i Israel og bli med på en bærekraftig og varig våpenhvile, sier Det hvite hus’ talsmann Gordon Johndroe mandag.

– Det er målet som alle parter må arbeide for. Det er hva USA arbeider for, tilføyde han.

– For å fjerne terrortrusselen

Johndroe sa at Israels mål er å stoppe terror.

– Israel jakter på terrorister som skyter raketter og granater inn i Israel. De tar de skrittene de mener er nødvendige for å fjerne terrortrusselen, sa Johndroe i Crawford i Texas, der president George W. Bush er på ferie på gården sin.

Han opplyste at president Bush tidligere mandag snakket med Jordans kong Abdullah på telefon. Bush skal ha forsikret Jordans konge at USA ønsker en stopp i voldshandlingene, men at en våpenhvile må bli langvarig.

I samtaler med FN

USAs utenriksminister Condoleezza Rice hadde mandag telefonsamtaler med FNs generalsekretær Ban Ki-moon og andre internasjonale ledere om mulighetene for å etablere en våpenhvile, opplyser amerikansk UD.

Blant de andre hun snakket med, var Israels statsminister Ehud Olmert, Libanons statsminister Fouad Siniora, EUs utenrikspolitiske sjef Javier Solana og utenriksministrene i Frankrike, Storbritannia, Canada, Egypt, Saudi-Arabia, Tyrkia og Israel.