Fem PC-er, ti harddisker og rundt 100 datalagringsenheter som minnepinner, CD-er og disketter ble fjernet fra huset sammen med liket av bin Laden natt til mandag. Trolig betyr det et gjennombrudd i kampen mot al-Qaida.

— Jeg ville være veldig overrasket om ikke dette er en gullgruve for oss, sier en tidligere CIA-direktør, John McLaughlin.

— Jeg tror vi finner rapporter om potensielle planer. Antakelig finner vi noe om finansiering. Vi kan lære noe om forholdet han hadde, eller ikke hadde, til Pakistan, og vi finner nok ut noe om hans medhjelpere, sa han videre.

En arbeidsgruppe bestående av folk fra CIA, Det nasjonale sikkerhetsbyrået NSA, justisdepartementet og andre enheter har allerede begynt gjennomgangen av materialet. Jobben kan vare i måneder eller år.Det viktigste i første omgang er å avdekke eventuelle terrorplaner og informasjon som peker mot andre viktige personer innenfor al-Qaida. Trolig vil myndighetene finne navn som blir føyet til USAs terrorlister, ifølge justisminister Eric Holder.