USAs nasjonale hav— og atmosfærebyrå, NOAA, med 13 til 17 tropiske stormer i 2007. Sju til ti kan utvikle seg til orkaner, tre til fem av dem kan bli av kategori 3 eller høyere, med vindstyrke over 177 kilometer i timen, sier NOAA i sitt årlige orkanvarsel.

– Vi er inne i en periode med mer aktive orkansesonger. Det trengs bare en orkan for å gjøre dette til et dårlig år for alle her, sier NOAA-sjef Conrad Lautenbacher.

En gjennomsnitts atlantisk orkansesong gir 11 tropiske stormer, hvorav seks av dem utvikler seg til orkaner, sier NOAA. Orkansesongen begynner 1. juni og når normalt toppen mellom begynnelsen av august og slutten av oktober.

Mens 2006 var et relativt rolig orkanår, var det i 2005 hele 15 orkaner. Fire kraftige orkaner rammet USA. Blant dem var Katrina, som raserte New Orleans, kostet 1.300 mennesker livet og forårsaket materielle skader for 80 milliarder dollar, nesten 500 milliarder kroner.

Orkanen Katrina kom i en aktiv orkansesong da den rammet New Orleans i 2005. Nå varsler meteorologene et aktivt orkanår i 2007.