Paulson, som erstatter John Snow, går fra en toppjobb i Golden Sachs på Wall Street. Bush legger vekt på at han har «stor kunnskap om finansmarkedet og en evne til å forklare økonomiske problemstillinger på en klar måte».

– Han er kjent som en åpen mann med integritet. Og idet han blir godkjent av Senatet, vil han bli en viktig del av regjeringen, sa Bush på en pressekonferanse der han presenterte sin nye finansminister tirsdag.

Det er ventet at Bush vil bruke Paulson til å fremme ytterligere skattekutt, en økonomisk politikk presidenten mener vil gi bedre vekst. Hans motstandere hevder imidlertid at kuttene vil gi langvarige budsjettunderskudd.

– Han skal jobbe tett med Kongressen for å stagge forbruket til de føderale myndighetene og hjelpe oss å innfri målsettingen om å halvere underskuddet innen 2009, sa Bush og la til Paulson vil ha en viktig jobb å gjøre med å åpne verdensmarkedet for amerikanske varer.

Det har lenge vært ventet at John Snow skulle slutte i stillingen, og han går fra jobben på et tidspunkt der amerikansk økonomi går bra, til tross for frykten om en kraftigere inflasjon om kort tid.

Politiske analytikere sier Paulson ikke vil få spesielt frie tøyler i sin utøvelser av finansministerrollen. Det er tradisjonelt Det hvite hus som tar de store beslutningene.