Øyenvitner og det afghanske nyhetsbyrået Afghan Islamic Press (AIP) har opplyst at 107 mennesker ble drept i et flyangrep mot landsbyen Niazi Qala nord for provinshovedstaden Gardez i Paktia-provinsen søndag.

En av de overlevende fra Niazi Qala, Janat Gul, sier at han mistet 24 familiemedlemmer i angrepet.

En amerikansk militær talsmann sa mandag at flyene angrep bygninger i et fort der Taliban oppbevarte ammunisjon. En talsmann for Pentagon innrømmet senere at noen sivile kan ha blitt drept i angrepet. Amerikanske fly har angrepet medlemmer av Taliban-militsen og Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk i dette området de siste dagene.

Lokale ledere har invitert representanter for de amerikanske styrkene for at de skal kunne se skadene med egne øyne. En kameramann fra Reuters så mandag amerikanske soldater på vei til landsbyen, eskortert av styrker fra den afghanske Nordalliansen.

Minst 15 mennesker ble lørdag drept i et amerikansk flyangrep mot landsbyen Sheikhan, 20 kilometer vest for Gardez. Lokale kilder både i Sheikhan og i Niazi Qala sier at det ikke var noen Taliban— eller al-Qaida-medlemmer i området.

Søndag godkjente den afghanske regjeringen at USA kan fortsette med flyangrep i den østlige Paktia-provinsen, fordi området ennå ikke er renset for stillinger som tilhører al-Qaida og Taliban. Tidligere hadde medlemmer av den afghanske regjeringen bedt om stans i bombingen og krevd å få godkjenne nye amerikanske bombetokt på forhånd.

(NTB)