– Vi har fått melding om at fire personer er siktet for å ha planlagt et angrep på den amerikanske ambassaden i Oslo. USA fordømmer alle former for terrorisme mot sivile mål. Vi ser veldig alvorlig på denne saken, sier en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet til NTB.

Full tillit

– Vi forstår at dette er første gang at norsk terrorlovgivning vil bli brukt og vi har full tillit til at norske myndigheter håndterer denne situasjonen, sier Edgar Vasquez.

Amerikanerne følger nå nøye med på utviklingen i saken og bekrefter at det er tett samarbeid med Norge.

– Utenriksdepartementet og ambassadør Ben K. Whitney følger saken nøye og jobber tett med norske myndigheter i denne saken, sier Vasquez til NTB.

Den amerikanske ambassadøren la heller ikke skjul på sin bekymring, da det ble kjent at norsk politi hadde pågrepet fire unge menn.

Skjellig grunn

Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke om at de fire både sto bak skytingen mot den jødiske synagogen i Oslo og at de planlagt terroraksjoner mot den amerikanske og israelske ambassaden i Oslo.

Alle de fire siktede ble framstilt for Oslo tingrett fredag, men ingen av dem erkjente skyld. Politiet vil ha de siktede varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud. Tingrettens kjennelse faller lørdag kl. 16.

– Vi er meget bekymret om informasjonene som nå kommer fram om et mulig terroristangrep i Norge, sa ambassadør Ben K. Whitney torsdag.