Talen var en påminnelse om grunnen til at USA går til hevnaksjon etter terrorangrepene i USA, sier Det hvite hus.

— Taliban og Osama bin laden har sagt så mye som strider imot virkeligheten, sa en talsmann for Det hvite hus søndag kveld. Han sa også at det var tydelig at talen til bin Laden var tatt opp lenge før angrepet på Afghanistan startet.

— Opptaket ble kringkastet for å gi folk et inntrykk av at Osama bin Laden snakket etter at angrepet hadde begynt. Men det var kveld da angrepene begynte, og opptaket med bin Laden var gjort i fullt dagslys, sa talsmannen for Det hvite hus.

I et videoopptak med TV-stasjonen al-Jazeera i Qatar sa bin Laden at det bare var en muslimsk fortropp som angrep USA 11. september.

— Jeg sverger ved Gud at USA og de som bor i USA aldri skal få nyte noen sikkerhet hvis ikke vi og palestinerne også får vår sikkerhet, sa bin Laden i TV-opptaket.

­Hundretusenvis av mennesker dør i Irak, og hver dag angriper Israel palestinske byer, sa bin Laden.

Dette har delt verden i to leire, de troende og de ikke troende. Enhver muslim må forsvare sin religion, sa den terroristmistenkte saudiaraberen.

Når det gjelder budskapet til bin Laden svarer Det hvite hus følgende:

— Det han sier er ikke så viktig som det han har gjort. Han har ledet et angrep på landet vårt, og vi kjemper nå på flere fronter for å oppnå rettferdighet.