Baltimore er i sjokk, etter de groteske barnedrapene i en stille og fredelig bydel i går.

«De har drept familien min»

Barna ble funnet av moren til niåringene i går ettermiddag, like etter at de var kommet hjem fra barneskolen. Moren skulle bare en tur i butikken. Hun kom tilbake til sitt livs mareritt.

«Det er blod overalt. De har drept familien min», lød meldingen til politiet, ifølge avisen Baltimore Sun. Det ene barnet var halshogget — de to andre delvis halshogget.

— Et brutalt, tragisk og bunnløst trist drap på tre unge barn, sier Baltimore-ordfører Martin O'Malley.

I går kveld besøkte han selv drapsstedet.

— Nå må hele lokalsamfunnet hjelpe hverandre, støtte hverandre, ber han.

- Grusomt

De to ni år gamle jentene er søstre, mens den ti år gammel gutten skal være en nær slektning. Det bodde to familier i huset hvor barna ble funnet. Politibetjenter og ambulansepersonell som kom til åstedet, ble møtt av et ufattelig syn.

— Det var grusomt. Jeg har ikke sett noe lignende i hele min yrkeskarriere, sier politisjef Kenneth Blackwell til Baltimore Sun.

— Du kan selv tenke deg hvordan det føltes å se med egne øyne hva som hadde skjedd, sier Kevin Cartwright, talsmann for brannvesenet.

Politiet avhører nå en mann i forbindelse med saken, men understreker at han ikke har status som mistenkt.

— Mannen ble pågrepet noen kvartaler unna åstedet, og er samarbeidsvillig, heter det.

- Bekymringsløse barn

De to søstrene ble funnet på gulvet på et soverom, tiåringen på gulvet i et naborom. Politiet har ennå ikke skaffet seg oversikt over familieforholdene.

Nabolaget beskrives som jødisk-ortodokst, ikke særlig utsatt for kriminalitet i en ellers voldspreget by.

Naboene beskriver barna som en trio som hang sammen som erteris.

— Det virket å være bekymringsløse unger. Hver gang jeg så dem, lekte de muntert i gården, sier en nabo som bodde i en leilighet i samme bygningen.

— Det var flotte barn. De virket å være veldig nært knyttet til hverandre. Det er forferdelig det som har skjedd, helt forferdelig.

To katolske prester er nå involvert I sorgarbeidet. De tilbrakte hele kvelden i går sammen med de to mødrene og en av fedrene.

— Familien er helt knust, sier Dennis Klemash, en av prestene.