Iran vil kun utlevere Adel al-Saif, nummer tre i al-Qaidas hierarki ifølge de amerikanske tjenestemennene, dersom USA utleverer medlemmer av den væpnede iranske opposisjonsgruppen Folkets mujahedin, skriver The New York Times.

Både USA, EU og Iran klassifiserer Folkets Mujahedin som en terrororganisasjon. Mange av gruppens medlemmer befinner seg i leirer under amerikansk overvåking i det nordlige Irak, utgangspunktet for deres væpnede kamp mot det iranske prestestyret.

En amerikansk tjenestemann sier at USA nylig har anmodet Iran, gjennom sveitsiske diplomater, å utlevere al-Saif og andre al Qaida-folk. Det amerikanske forslaget inkluderte ikke fangeutveksling, og fikk heller ingen positiv respons fra iranske myndigheter.

Den iranske innenriksministeren innrømmet forrige uke at landet har "arrestert et stort antall små og store medlemmer i al-Qaida", men han ville ikke identifisere noen av dem.

Amerikanerne mener at også Saad bin Laden, en av Osama bin Ladens sønner, og Suleiman Abu Gheith, en av nettverkets talsmenn, er i iransk varetekt.

(NTB)