De skriftlærdes råd i Afghanistan vedtok torsdag en resolusjon der de ber bin Laden forlate landet frivillig. Rådets anbefaling skal legges fram for Talibans leder Mullah Mohammad Omar, som skal ta den endelige avgjørelsen.

USA har utpekt bin Laden som hovedmistenkt etter terrorangrepene mot World Trade Center og Pentagon i forrige uke.

Taliban ber om tid

Taliban-regimet sier det trenger tid for å overtale Osama bin Laden til å forlate landet. Samtidig går det rykter om at terroristen allerede kan ha tatt seg til Indonesia.

En talsmann for Taliban hevder at Afghanistan har kapasitet til å forsvare seg mot et amerikansk angrep, og at historien har vist dette.

Talsmannen sier videre at det ikke er lett å si hvor den terrorettersøkte Osama bin Laden kan reise, og ber om nye samtaler med amerikanerne.

Talsmannen ber USA ta hensyn til de skriftlærdes uttalelse, der de oppfordrer Talibans øverste leder Mullah Mohammad Omar om å overtale bin Laden til å forlate landet.

Hellig krig — igjen

De skriftlærde vedtok også en oppfordring om hellig krig hvis USA angriper Afghanistan, opplyser Mullah Mohammad Muslim Haqqani, viseminister for høyere utdanning.

— De geistlige ber Taliban overtale bin Laden til å forlate Afghanistan i rett tid og av egen fri vilje, sa Haqqani bare minutter etter at de skriftlærdes rådsmøte var over.

Spesialenhet

Indonesisk politi har opprettet en spesialenhet som etterforsker rykter om at bin Laden skal oppholde seg i Indonesia.

Flere meldinger de siste dagene kan tyde på at bin Laden nå opererer i Indonesia, og at han muligens har planer om å angripe den amerikanske ambassaden i Jakarta.

Politisjefen i Banyumas-distriktet Nata Kesuma sier til avisen Jakarta Post at etterforskerne har innledet en klappjakt på bin Laden. Politiet mistenker at han kan ha sneket seg inn i landet sammen med afghanske flyktninger.

Indonesia er verdens største muslimske land. Flere militante muslimske organisasjoner i Indonesia har tatt til orde for hellig krig mot USA hvis landet angriper Afghanistan i jakten på bin Laden.

ETTERSØKT: Osama bin Laden. Bildet er tatt 20. juni i år.