Tjenestemenn i Bush-administrasjonen sier til TV-kanalen at spor av radioaktivitet i luftprøver fra det antatte testområdet tyder på at det fant sted en atomprøvesprengning.

Sanksjoner

FNs sikkerhetsråd ble fredag enige om å innføre vidtrekkende sanksjoner mot Nord-Korea. Avstemningen om den nye resolusjonen skal etter planen finne sted lørdag, sa USAs FN-ambassadør John Bolton sent fredag.

Men Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sådde senere tvil om hvorvidt FNs sikkerhetsråd ville klare å samle seg i den kontroversielle saken.

Resolusjonsutkastet «inneholder elementer som bør diskuteres og klargjøres», sa Lavrov til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Også Kina kunngjorde at det fortsatt ikke er enighet om resolusjonsteksten. På spørsmål om en avstemming vil finne sted lørdag, svarte FN-ambassadør Wang Guangya:

— Det kommer helt an på den endelige teksten, fordi den har vi ikke ennå.

Tøff resolusjon

Den påtroppende FN-sjefen Ban Ki-moon ber om at Sikkerhetsrådet vedtar en klar og tøff resolusjon om sanksjoner mot Nord-Korea.

FNs hovedforsamling godkjente fredag Sør-Koreas utenriksminister Ban Ki-moon som ny generalsekretær i FN. Ban begynner i jobben 1. januar.

Ifølge Ban er Nord-Koreas angivelige atomprøvesprengning en «skarp påminnelse» om utfordringene verdenssamfunnet står overfor.

— Jeg håper Sikkerhetsrådet vedtar en klar og tøff resolusjon om Nord-Korea, sa Ban sent fredag.