Flere hundre norske, både studenter og turister, oppholder seg på den indonesiske øya Bali, som nok en gang er rammet av bombeeksplosjoner. Tidlig lørdag kveld var det ikke meldt om skadde eller savnede nordmenn.

Utenrikstjenesten jobber nå med å skaffe seg oversikt over hvor mange nordmenn som oppholder seg på Bali. Flere norske reiseselskaper arrangerer pakketurer dit, og øya er også populær for ryggsekkturister.

– Ambassaden i Jakarta har allerede en representant på Bali for å skaffe seg grundig oversikt over alle norske, og ambassaden oppretter fra søndag et eget lokalt ambassadesenter som nordmenn kan søke seg til, sier Dale Sandsten.

Den norske ambassaden i Jakarta har allerede et beredskapsopplegg for Indonesia – et opplegg som kom i stand etter terroristangrepet i oktober 2002.

– Her er det fastlagt rutiner over hva som må gjøres, og her har vi også et godt samarbeid med de øvrige skandinaviske ambassadene, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten til NTB.

MyTravel, som blant annet omfatter turoperatørene Saga og Ving, har for tiden ingen norske reisende på Bali, opplyser direktør Gunnar Grosvold til NTB.

Star Tour har heller ingen charterturister på Bali nå, men turoperatøren undersøkte lørdag om noen av de norske turistene som de har sendt med ordinære passasjerfly til Indonesia og Bali, er berørt av eksplosjonene.