––Vi ser svært alvorlig på dette. Det er en svært alvorlig trussel, og en svært alvorlig situasjon for våre folk i området, sier informasjonsrådgiver Rune Bjåstad i UD til NTB.

To militante palestinske grupper truer norske, danske og franske diplomater, på grunn av karikaturtegningene av profeten Muhammed.

– Alle statsborgere og diplomater fra disse landene kan bli sett på som mål for Komiteene for folkelig motstand (PRC) og al-Aqsa-martyrenes brigader, heter det i en felles kunngjøring fra de to gruppene.

Vurderer evakuering Bjåstad opplyser at Utenriksdepartementet fortsatt vurderer om representasjonskontoret i Al Ram, som ligger mellom Jerusalem og Ramallah på Vestbredden, skal evakueres. En beslutning blir tatt senere torsdag.

Bjåstad opplyser at det er ni norske diplomater og 14 lokalansatte nordmenn og palestinere på representasjonskontoret, i alt 23. I tillegg kommer familiemedlemmer.

UD er også i kontakt med den internasjonale observatørstyrken TIPH i Hebron. Ifølge TIPHs hjemmeside er det for øyeblikket 21 nordmenn i styrken, som dessuten består av 16 italienere, 11 dansker, 12 svensker, 5 tyrkere og 5 sveitsere.

Krever kontorer stengt En talsmann for PRC, Abu Mudjahid, understreker at trusselen omfatter alle norske, danske og franske statsborgere i de palestinske områdene, og at den i høyeste grad er alvorlig ment.

– Vi krever at kontorene og konsulatene til disse tre landene stenger. Dersom så ikke skjer, vil vi ikke nøle med å ødelegge dem, heter det i kunngjøringen.

De to gruppene krever også boikott av norske, danske og franske varer, og advarer alle mot å selge dem.

– Vi advarer alle som selger produkter fra disse tre landene, heter det i kunngjøringen.

PRC er en væpnet islamsk gruppe, mens al-Aqsa-martyrenes brigader har sitt utspring i Fatah, den største og mest sekulære palestinske gruppen som i forrige uke tapte valget til ny palestinsk nasjonalforsamling. (©NTB)

kan@ntb.no