Fischer fortalte utførlig om sitt forhold til Klein.

Den populære utenriksministeren sa at han og Klein tilhørte et miljø som på 1970-tallet følte seg "som fremmede i sitt eget land". Men Klein slo seg senere sammen med en del av dette miljøet, som valgte feil strategi for sin kamp.

Hans-Joachim Klein, som var på rømmen i rundt 20 år, er tiltalt for å ha vært med på terroraksjonen mot toppmøtet i organisasjonen av oljeeksporterende land OPEC i Wien i 1975. Tre mennesker mistet livet i denne aksjonen, som ble ledet av den beryktede Carlos, også kjent som "Sjakalen".

Interessen for rettssaken i Berlin retter seg imidlertid vel så mye mot Fischers fortid som aktivist på den ytterste venstrefløyen, i et miljø som mange har kalt anarkistisk. Fischer benekter ikke sin radikale fortid, men må forsvare seg mot anklager om voldsbruk etter offentliggjøringen av et fotografi fra 1973, der han går til angrep på en politimann.

Fischer innrømmer at han slo politimannen, men avviser derimot anklager om at han var med og kastet bensinbomber mot politiet. En politimann fikk livstruende skader da han under en demonstrasjon i 1976 ble truffet av en molotovcocktail.NTB