Konvoluttene ble avlevert på ulike adresser, og var overskrevet med budskapet "den hellige krigen har begynt".

De første undersøkelsene av de mistenkelige konvoluttene tyder på at ingen av dem inneholdt de dødelige miltbrann-bakteriene.

Ingen spor foreløpig

Konvoluttene utløste frykt for en biologisk terroraksjon, men de første undersøkelsene tydet ikke på at de inneholdt miltbrannbakterier, også kjent som anthrax, opplyser en talsmann for politiet.

Han kunne ikke utelukke at de inneholdt andre skadelige biologiske eller kjemiske stoffer. Konvoluttene ble sendt til et laboratorium i Stuttgart for videre undersøkelser.

Under observasjon

Tolv personer som har vært i kontakt med konvoluttene, er under observasjon. Myndighetene kan først sent torsdag eller tidlig fredag si med sikkerhet om innholdet var farlig.

Tyske brannmenn i verneutstyr rykker ut til en bensinstasjon i Wiesbaden vest for Frankfurt, et av ni steder i byen som hadde mottatt konvolutter politiet fryktet kunne inneholde anthrax eller et annet farlig stoff. (NTB)

FULL SJEKK: To brannmenn i fullt verneutstyr rykket i dag ut til en bensinstasjon i Wiesbaden, etter at stasjonen hadde mottatt en mistenkelig konvolutt.
Foto: AP