Det går fram av et program laget av den tyske fjernsynsstasjonen NDR, som skal sendes torsdag kveld.

Ifølge NDR oppholdt to agenter fra den tyske etterretningstjenesten BND seg i Irak under hele krigen, og forsynte amerikanerne med informasjon.

— Direkte støtte - De ga oss direkte støtte. De ga oss informasjon om bombemål, sier en tidligere amerikansk militær i programmet.

Kilden viser blant annet til amerikanernes bombing av en Bagdad-forstad i april 2003, der de trodde Saddam Hussein skjulte seg. De tyske agentene bekreftet at det sto regjeringslimousiner parkert foran bygningen. Minst tolv sivile ble drept i angrepet.

BND bekrefter overfor NDR at de hadde to agenter i Irak under krigen, men nekter for at de bisto amerikanerne med å velge bombemål.

Pinlig for Steinmeier

Dersom opplysningene om de tyske spionenes medvirkning blir bekreftet, vil det være svært pinlig for Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

Steinmeier var stabssjef for daværende statsminister Gerhard Schröder og hadde overoppsyn med den tyske etterretningstjenesten. Han vil ikke kommentere NDRs opplysninger.

Merkel i Washington For statsminister Angela Merkel kommer opplysningene om de tyske spionenes bistand til amerikanerne mer beleilig. Torsdag innleder hun sitt første offisielle besøk i Washington.

Forholdet mellom Tyskland og USA har vært anstrengt siden 2003, da Schröder stilte seg i spissen for den internasjonale motstanden mot Irak-invasjon.

Schröder var knapt på talefot med president George W. Bush, som håper å kunne reparere noe av skaden når han tar imot kristeligdemokraten Merkel.

Merkel har også understreket viktigheten av å gjenopprette det gode forholdet mellom Tyskland og USA, men samtidig gjort det klart at hun akter å si ifra i saker der hun er uenig med Bush.

For få dager siden kritiserte Merkel blant annet den amerikanske fangeleiren på Guantanamo-basen, og sa at den bør stenges.