"Sjokkmeldingen kom få timer før de kongelige skulle lande i München: Kronprinsesse Mette-Marit har avlyst tysklandsturen!"

Tabloidavisen Bild Zeitung legger ikke fingrene i mellom når den beskriver stemningen i Tyskland etter at Slottet gav beskjed om at Mette-Marit ikke kunne følge med kronprins Haakon på det fem dager lange statsbesøket. Skadene og smertene i ansikt og øyne var for store, etter at kronprinsparet ble kraftig forbrent av den sterke vårsolen under intervjuet med den tyske tv-kanalen n-tv.

Sendte blomster til Mette-Marit

TV-kjendisen Sandra Maischberger, som intervjuet kronprinsparet den solfylte ettermiddagen 8. mai, sier til Spiegel Online at hun er fryktelig lei seg for det som har skjedd. Søndag sendte hun en stor blomsterbukett til Slottet for å utrykke sin sympati.

Besøket startet i München, der Bayerns regjeringssjef og kanslerkandidat Edmund Stoiber tok imot kronprins Haakon, som var tydelig forbrent i ansiktet.

Skuffede arrangører

Også arrangørene av statsbesøket er skuffet over det som har skjedd.

— Det er jo dette vi har jobbet for og sett fram til i flere måneder, og det er klart vi er skuffet over at kronprinsessen ikke kommer. Men vi er glade for at kronprinsen er frisk nok til å gjennomføre besøket med små endringer i programmet, sier ambassadør Morten Wetland til NTB.

­- Men det blir jo ikke helt det samme, legger han til.

STERKT FORBRENT: Kronprins Haakon var merket av den kraftige forbrenningen da han i ettermiddag ankom München.