Den 40 år gamle kvinnen, som er identifisert som Sabine H., stilles for retten i byen Frankfurt an der Oder i den østlige delen av Tyskland. Kvinnens advokater sa da rettssaken startet at hun ikke selv vil gå i vitneboksen for å forsvare seg mot anklagene.

Sabine H. skal ha drept ni nyfødte babyer i tidsrommet 1988-1998. Den arbeidsledige tannlegeassistenten er tiltalt for åtte tilfeller av drap, og hun risikerer 15 års fengsel dersom hun blir dømt. Det niende drapet kvinnen skal ha begått, skjedde for langt tilbake i tid til at hun kan tiltales for det.

Politiet i delstaten Brandenburg oppdaget restene av de ni spedbarna i blomsterpotter, bøtter og et akvarium etter at en av naboene til kvinnens foreldre kom over beinrester under arbeid med å rydde i foreldrenes garasje i juli i fjor.

Den tiltalte kvinnen har under avhør forklart at hun var alene da hun fødte barna, og at hun i de fleste tilfellene var sterkt beruset av alkohol.

Hun har erkjent at hun etterlot de første to barna for å dø, men avviser at hun med hensikt drepte dem. Sabine H. har videre forklart at hun ikke kan huske omstendighetene rundt de sju siste dødsfallene, fordi hun var for beruset.