Torsdag kommer saken opp for tysk høyesterett, Bundesgerichtshof i Karlsruhe, som skal vurdere påtalemyndighetens krav om livsvarig fengsel for 44-åringen.

Saken mot Meiwes, som av tysk presse er døpt «Kannibalen fra Rotenburg», har rystet Tyskland.

«Slakting» I 2001 la den høflige og stillferdige datateknikeren ut en annonse på internett, der han søkte etter «unge, veltrente menn i alderen 18 til 30 år for slakting».

Over 200 menn meldte seg, og Meiwes plukket ut den 43 år gamle ingeniøren Bernd Jürgen Brandes.

Brandes var helt og fullt innforstått med hva han hadde i vente, og skrev sitt testamente. Deretter kjøpte han enveisbillett til Rotenburg, der Meiwes møtte ham på stasjonen.

Stekte penis De to mennene dro hjem til Meiwes, der de hadde sex sammen og planla hva som videre skulle skje. Bandes ble deretter «bedøvet» med sovemedisin og whisky, før Meiwes hentet kniven.

Meiwes skar deretter penisen av Brandes. Den hadde de planlagt å spise sammen, men fant den uspiselig «selv da den var stekt».

Etter dette besvimte Brandes, og Meiwes la ham da på en benk, knivstakk ham og hengte han deretter opp etter en krok på kjøkkenet.

Senere parterte «Kannibalen fra Rotenburg» liket, og pakket 30 kilo av kjøttet ned i fryseren.

Peppersaus Under rettssaken fikk de sjokkerte tilhørerne høre hvordan Meiwes senere hadde spiste to tredeler av kjøttet, sammen med poteter og pepper— eller rødvinssaus.

— Hver eneste bit gjorde at minnet om ham vokste seg sterkere, fortalte Meiwes.

Først da Meiwes la ut en ny annonse, og søkte etter et nytt villig offer, fikk tysk politi mistanke til den stillfarne datateknikeren.

I retten forsvarte han seg med at offeret ønsket å dø, og at han var helt og fullt klar over hva som skulle skje.

– Ved å drepe ham hjalp jeg ham. Jeg hjalp ham med å dø, med å drepe seg selv, sa Meiwes som understreket at det var snakk om en felles fantasi.

Nettverk Hjemme hos Meiwes fant politiet videoopptak både av drapet og av måltidene Meiwes senere tilberedte av den drepte.

De gjenværende pakkene i fryseren overlot heller ingenting til fantasien, ei heller de 16 datamaskinene og 2.000 diskettene som var fulle av informasjon om et hemmelig nettverk av likesinnede.

Landretten i Kassel kunne ikke se at drapet var overlagt, og dømte Meiwes til åtte og et halvt års fengsel.

Kannibalisme er ikke forbudt i Tyskland, men den tyske riksadvokaten mener likevel at dommen var for mild og krever lovens strengeste straff som er livstid.

FOR MILD STRAFF: Den tyske kannibalen Armin Meiwes var en høflig og stillferdig datatekniker.
REUTERS