Christina Barbara Meier, som ifølge tysk presse er gravid, ble kidnappet mens hun spiste lunsj med ektemannen i en restaurant i Kabul lørdag.

Natt til mandag ble 31-åringen reddet under en aksjon sørvest i Kabul, ikke langt fra stedet der hun ble bortført.

– Vi lokaliserte huset der hun ble holdt. Vi omringet det og ba kidnapperne om å overgi seg til politiet. De kom ut én etter én og overga seg. Deretter frigjorde vi fangen. Hun er i fin form, sier polititalsmannen Ghulam Rasoul.

I sikkerhet

Tyske myndigheter bekrefter at Meier er i sikkerhet.

– Hun er nå i sikkerhet i den tyske ambassaden i Kabul, sier en talskvinne for det tyske utenriksdepartementet i Berlin.

Det er ikke kjent hvem som sto bak bortføringen av Meier. Taliban, som tidligere har bortført en rekke utenlandske statsborgere i Afghanistan, nekter all kjennskap til bortføringen.

Afghanske myndigheter har heller ikke anklaget Taliban for å ha stått bak, men antydet at det kunne være snakk om en kriminell gruppe.

En talsmann for Afghanistans hemmelige tjenester fortalte i helgen til Welt am Sonntag at en bil med væpnede menn stanset utenfor restauranten der Meier spiste. En av mennene gikk inn og bestilte pizza. Så trakk han en pistol, gikk bort til bordet der kvinnen satt og tvang henne med seg.

Fanger

Søndag viste den afghanske TV-stasjonen Tolo en video av Meier, der hun tryglet tyske myndigheter om å bidra til at hun ble løslatt.

Kidnapperne krevde på videoen løslatelse av fanger, men det er ikke klart hvilke fanger de krevde løslatt.

– Vi har ikke andre krav. Vi er ikke dårlige mennesker, vi er ikke Taliban heller. Vi er en spesiell gruppe, sa en av kidnapperne som hadde ansiktet tildekket.