Frykten skyldes ikke økende verdenstemperaturer eller stigende havnivå, men at tyskerne kan bli nødt til å trå mindre hardt på gassen.

Muligheten for hardere fartsbegrensninger i biltrafikken gjøres til hovedpunkt i et større intervju med statsminister Angela Merkel i søndagsutgaven Bild am Sonntag. Hun slår fast at tyskerne i likhet med mange andre må senke sine utslipp av klimagassen CO2.

Hun vil imidlertid ikke gå så langt som hennes konservative partifelle, Hamburg-ordfører Ole von Beust, som har foreslått en generell fartsgrense på tyske motorveier. I dag hersker det i stor grad «freie Fahrt», bilistene kan kjøre så fort de vil.

– Jeg ser ingen grunn til å diskutere en generell fartsgrense, sier statsminister Merkel til Bild am Sonntag. Men hun understreker at «det ikke alltid er nødvendig å gi full gass når man sitter bak rattet», og viser til at «klimaklokken står på fem på tolv».

FNs klimapanel IPCC la sist fredag fram en rapport der det het at klimaendringer kan gi en global oppvarming på over seks grader dette hundreåret. Hvor stor oppvarmingen blir, vil avhenge av om verden klarer å begrense utslippene av CO2 og andre klimagasser.