En del av de 106 navnene etterfølges av ordet "killed" på engelsk. Disse personene er faktisk blitt likvidert i den senere tid, melder ARD, som skulle vise programmet mandag kveld.

Blant navnene på lista er Afghanistans tidligere konge Mohammad Zahir og en rekke sosialister, kommunister og medlemmer av Nordalliansen.

Den inneholder ikke navn på vestlige ledere. Fire av personene på lista bor i Tyskland, andre i Australia og Canada.

Lista ble trolig lagd for flere måneder siden, sier en av journalistene. Den er signert Talibans øverste leder, mullah Mohammad Omar 30. juli, og sendt til Talibans "ambassader" og "konsulater" verden over.

— Vi må finne en løsning for dem som er bosatt i utlandet, står det innledningsvis i dokumentet.

Utover ordet "killed" er teksten i det fire sider lange dokumentet på pashtu, språket til folkegruppen som Taliban tilhører.

ARD har fått sin kopi fra et Taliban-kontor i Frankfurt som nå er stengt. Amnesty International og terrorisme-eksperten Wilhelm Dietl i München har undersøkt dokumentet og sier det virker ekte. Tysk politi holder på å undersøke det for å fastslå om det er ekte.

Amnesty International har forsøkt å vekke oppmerksomhet rundt drap på afghanske flyktninger i utlandet. I januar 1999 opplyste Amnesty at organisasjonen hadde kommet over en dødsliste som sirkulerte nordvest i Pakistan, og noen av personene som sto på lista, var drept.

NTB