De tyrkiske soldatene ble drept da en veibombe eksploderte nær Siirt, 75 kilometer nord for grensen til Irak, ifølge myndighetene i Tyrkia.

Kurdiske opprørere skal stå bak angrepet, som skjedde i en nylig etablert sikkerhetssone mot grensen til Nord-Irak. Onsdag kunngjorde det militære i Tyrkia at det skal opprettes flere midlertidige sikkerhetssoner i området.

De siste ukene har det vært økende spenning i grenseområdet mellom Tyrkia og Irak. Onsdag hevdet anonyme tyrkiske militærkilder at flere tusen tyrkiske soldater hadde krysset grensen og gått inn i Irak på jakt etter medlemmer av det forbudte kurdiske partier PKK, men påstanden ble benektet av både tyrkiske og irakiske myndigheter.

Det har i flere uker vært spekulert i om Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan planlegger en militær offensiv mot kurdiske opprørere i Nord-Irak. Regjeringen i Ankara hevder at rundt 4.000 PKK-medlemmer gjemmer seg i nabolandet.

Tyrkiske myndigheter sa torsdag at de er villige til å gå i dialog med den kurdiske regionen i Irak, men tilbudet blir avvist av presidenten for Iraks kurdiske region.

– Vi har alltid sagt at vi vil hjelpe Tyrkia dersom de velger dialog, og vi står fast ved det. Men vi aksepterer ikke de betingelsene de nå setter for dialogen, sier president Massoud Barzani.

Ankara krever at Iraks kurdiske region bidrar til å bekjempe de kurdiske opprørerne.

Det kurdiske partiet PKK har kjempet for en selvstendig kurdisk stat siden 1984, en kamp som har kostet 37.000 mennesker livet.