— Prosessen med å velge president har startet og vil fortsette. Det kan ikke reises tvil rundt mitt kandidatur, sa Gül til reportere søndag.

Opposisjonen boikottet første runde i presidentvalget i Tyrkias nasjonalforsamling fredag og krever avstemningen annullert fordi det ikke var mange nok folkevalgte til stede under avstemningen. Utenriksminister Abdullah Gül fikk ikke nok stemmer til å bli landets neste president.

Opposisjonen frykter at Gül i presidentstolen vil kunne endre på de sekulære lovene som sikrer skillet mellom religion og politikk, noe som er svært grunnleggende i tyrkisk politikk.

En ny valgomgang er satt til onsdag, men dersom forfatningsdomstolen tar opposisjonspartiet CHPs krav om annullering til følge, må statsminister Recep Tayyip Erdogan trolig skrive ut nytt valg på nasjonalforsamling.

RØTTER I ISLAM: Abdullah Gül, i midten, like etter at statsminister Recep Tayyip Erdogan har utnevnt ham til presidentkandidat for AKP-partiet. Den nye presidenten skal innsettes 16. mai.
BURHAN OZBILICI