Da tyfonen nådde det kinesiske fastlandet hadde den imidlertid mistet mye av sin styrke. På Taiwan brakte uværet med seg store nedbørsmengder og kraftig vind og minst 4 personer mistet livet i stormen mandag.

Tropisk storm

Haitang ble i løpet av tirsdag klassifisert som en tropisk storm, men med en vindstyrke på 119 kilometer i timen kan den fortsatt gjøre stor skade. Haitang rammet den sørøstlige kinesiske provinsen Fujian tirsdag ettermiddag. Det medførte store nedbørsmengder i området, meldte meteorologer i byen Lianjiang tirsdag.

— Det er kraftig vind og regn. Situasjonen ser mørk ut, sa Yang Xianhe ved Lianjiang meteorologiske byrå.

Forventer store skader

Det har foreløpig ikke kommet noen meldinger om skadde eller omkomne i Kina, men stormen forventes å gjøre stor skade. Kinesiske myndigheter forbereder seg på det verste etter at tyfonen Rananim herjet året før, og minst 164 mennesker mistet livet.

Til tross for at Haitang er betraktelig svakere enn Rananim, er over 5.000 politifolk mobilisert, blant annet for å holde et øye med vannreservoarer og diker og for å hjelpe til med å evakuere folk.

I Fujian er over 750.000 mennesker evakuert og myndighetene hadde også gitt ordre til 25.000 fiskebåter og handelsfartøyer om å ta seg til havn før stormen slo til. I Zhejiang-provinsen er over 320.000 evakuert.