Den avgåtte statssekretæren Ulrica Schenströms etterfølger Nicola Clase innrømmer og ha brukt svart arbeid for å få pusset opp et hus. Ifølge avisen Expressen dreier deg som svarte tjenester for 40.000 svenske kroner.

— Det var svart arbeid, og det er svært beklagelig. De feil som er begått, kommer til å bli rettet opp. Jeg kan ikke få sagt hvor trist jeg synes dette er, sier Clase, som videre innrømmer at hun ikke informerte Reinfeldt om saken da hun tok over som statssekretær.

— Disse opplysningene ble ikke lagt fram, sier hun.

Hardt slag Skandalen er et hardt slag for Clase, en fremadstormende politiker som er blitt kalt Sveriges svar på den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice.

Men saken er også et nytt slag for statsminister Fredrik Reinfeldt, som ville ha Clase som en av sine nærmeste og mest fortrolige medarbeidere.

Reinfeldt blir utsatt for massiv kritikk etter nok en regjeringsskandale både fra presse, opposisjon og også medlemmer av regjeringspartiene.

Nicola Clase ble statssekretær etter at Ulrica Schenström ble fotografert mens hun klinte og drakk på et utested på et tidspunkt der hun skulle vært i sikkerhetsberedskap. Hun var en betrodd medarbeider av statsminister Reinfeldt, som ifølge nyhetsbyrået TT nå har en svært tung tid.

— Hans lederskap, utnevnelser og alminnelige styringsevne trekkes i tvil, skriver TT.

Snusk Byrået minner videre om at personlig snusk tvang de to statsrådene Maria Borelius og Cecilia Stegö Chilò til å trekke seg fra Reinfeldts regjering rett etter at den ble dannet i fjor høst.

Analytikeren Torsten Björkman, som tidligere var professor i ledelse ved det svenske forsvarets høyskole, mener Reinfeldts første, store feil i Schenström-saken var at han ikke reagerte raskere. Den andre var at han så forsøkte å bagatellisere saken, sier Björkman.

Beklager Statsministerens pressetalsmann Edvard Unsgaard sier til avisen Dagens Nyheter at regjeringen «beklager de feil som er gjort» i Clase-saken.

— Hvor mye penger er det snakk om? spør Dagens Nyheter.

— Det vet jeg ikke, svarer Unsgaard.

— Visste statsministeren om dette? spør avisens medarbeider videre.

— Det vet jeg ikke, svarer Unsgaard igjen.

Nicola Clase sier hun er svært lei seg for at hun og hennes mann betalte håndverkere under bordet, og hun lover nå å rydde opp.

— Men nå er det slik at mannen min er i USA, og vi må sette oss ned og gå gjennom dette, tilføyer hun.

På spørsmål om hun ikke selv vurderer å gå av som statssekretær, svarer Clase at «nå får vi ta det litt med ro».