Flere av Storbritannias ledende Shakespeare-skuespillere reiser nå ny tvil om det virkelig var William Shakespeare som skrev skuespillene og diktene som kalles «Shakespeares verker». Kanskje var det en helt annen?

Tidligere teorier om dette er gjerne blitt avvist som tøv og oppspinn fra kranglevorne eksentrikere. Men det blir noe annet når en skuespiller som Derek Jacobi eller en regissør som Mark Rylance fra Globe-teateret i London støtter teorien.

Jacobi er kjent som en av verdens fremste Shakespeare-tolkere, mens Rylance har vært kunstnerisk leder for den moderne gjenskapningen av Shakespeares eget teater. Nå erklærer de at det hersker «en rimelig grad av tvil» om Shakespeares forfatterskap.

– Jeg for min del heller til teorien om at disse verkene ble skrevet av en gruppe forfattere, jeg tror ikke noen enkeltperson kunne gjort det alene. Og jeg tror lederen må ha vært Edward de Vere, jarl av Oxford, sier Derek Jacobi ifølge nyhetsbyrået AP.

Jarlen har også tidligere vært nevnt som den mulige forfatteren blant verkene som angivelig er Shakespeares. Et annet navn som ofte blir brakt på bane er politikeren og vitenskapsmannen Francis Bacon, som levde på Shakespeares tid.