Men Hassan er neppe i live, tilføyer han. Undersøkelser av den avdøde kvinnens tenner har vist at det neppe var Hassan som ble funnet i den krigsherjede byen Fallujah vest for Bagdad.

Den 59 år gamle Hassan arbeidet for hjelpeorganisasjonen CARE International og ble bortført 19. oktober.

— Vi tror fortsatt at Margaret Hassan mest sannsynlig er blitt drept. Men man kan ikke være helt sikker når man ikke har levninger, og det har vi ikke. Alt vi har er et videoopptak. Dette viser at hun trolig er drept, men det er ikke 100 prosent entydig, sa det britiske utenriksdepartementets talsmann onsdag.

Skutt

Den arabiske fjernsynsstasjonen Al-Jazeera meldte 16. november at den hadde mottatt et videoopptak der en maskert mann skjøt og drepte en kvinne som hadde bind for øynene. Men Hassan hadde brunt hår, mens kvinnen som ble funnet mishandlet og drept i Falluja var blond, påpeker nyhetsbyrået AFP.

Hassans ektemann og britiske tjenestemenn har tidligere sagt at opptaket der Margaret Hassan angivelig blir drept, trolig er ekte, og familien forsøker å forsone seg med at hun er død.

Utenriksdepartementets talsmann ville onsdag ikke gå lenger enn til å si at det ennå er for tidlig å trekke noen endelig konklusjon.

Saudi-Arabia har foreslått forbud mot at kringkastingsstasjoner sender opptak som viser gisler som ber for sine liv eller som blir drept. Men informasjonsministrene fra den arabiske organisasjonen Golfstatenes Samarbeidsråd greide onsdag ikke å bli enige om et slikt forbud.

Endringer

Saudiaraberne ville innføre forbudet som tillegg til en antiterroravtale de seks landene i Samarbeidsrådet undertegnet i mai i år. Men Qatar har bedt om visse endringer i det saudiarabiske forslaget, sa en talsmann for rådet onsdag.

En gruppe som tidligere har drept minst 11 irakiske gisler, hevdet onsdag at den hadde tatt livet av tre irakere som arbeidet for de amerikanske styrkene i Irak. Gruppen har fra før av fått skylden for drap på tolv nepalere og flere irakiske kurdere.

En syrisk sjåfør som arbeidet for to franske gisler i Irak sier gisseltakerne behandlet dem bra, før han selv ble satt fri. De franske journalistene Georges Malbrunot og Christian Chesnot ble bortført sammen med sjåføren Mohammed al-Jundi i august i år.

<b>IKKE FUNNET:</b> Det britiske utenriksdepartementet opplyser at liket av en kvinne som ble funnet i Fallujah ikke var Margaret Hassan.
REUTERS