BT ble med da Latinos con Obama kjørte gjennom Bronx og Harlem for å piske opp stemningen før supertirsdag.

Hvilken presidentkandidat ligner du på? Test deg selv her.

Les også: Grateful Dead gjenforent til ære for Obama

«O-BA-MA. O-BA-MA». Taktfaste ropakkompagnert av ustoppelig tuting fra et tjuetall biler gjaller mellom de grå boligblokkene. Det gjør at mange stopper og glaner — noe som er en bragd i seg selv i disse strøkene av New York, hvor folk er vant til litt av hvert.

Vi kjører i karavane for Obama gjennom de travleste gatene i The Bronx og Harlem, der gruppen «Latinos con Obama» forsøker å hente tilhengere blant byens spansktalende befolkning.

— Det er fortsatt mange latinos som lener mot Hillary, men så snart vi får brakt budskapet til Obama ut til dem, vil de komme over på vår side, sier Haile Rivera (32), en propell av en aktivist og advokat som organiserer dagens tut-og-kjør-kampanje med bunnløs entusiasme og overbevisning.

Forventningene til den unge svarte kandidaten stiger, og Obamafeberen brer seg.

MEDGANGSBØLGEN TIL DEN demokratiske senatoren fra Illinois skyller over New York, hjemstaten til Hillary Clinton, og han har tatt kraftig innpå henne i meningsmålingene. Entusiasmen for hans budskap om forandring - change - har begynt å feste seg.

Supertirsdagen kan avgjøre alt - se grafikk!

Det er dette de trekker frem, alle som forteller BT at de tenker å stemme på Barrack i dag.

Slik sett har både Obama og Hillary Clinton lykkes i å banke gjennom det ene budskapet de fremfor alt ønsker å assosieres med, forandring versus erfaring. Nesten samtlige som sier de skal stemme på Clinton, trekker frem hennes lange erfaring som vesentlig, selv om hun strengt tatt bare har sittet i senatet i syv år, og før det aldri har hatt et politisk verv. LØFTET OM FORANDRING ligger i personen Obama selv, noe han også bruker aktivt. For hans tilhengere er han forandring personifisert, i kraft av sin identitet, sin familie, sin historie. Noen snakker om Obama i nesten religiøse vendinger, som den hjemvendte sønnen som skal frelse dem fra Bushveldet og gjenopprette USAs selvfølelse og ære.

Og sulten etter forandring er stor.

— Dette er eneste gangen mine foreldre har engasjert seg i politikk så lenge jeg kan huske. De er immigranter selv, og jeg tror Obamas historie har gjort sterkt inntrykk på dem, sier reggaesangeren M. Sosa (27).

Sammen med kameraten Flow Kidd kjører han rundt i The Bronx med vinduene nedrullet og stereoanlegget på full guffe for å spille sangen reggaethonbandet hans har laget til Obama.

— Obama tenker alltid på oss, han jobber for oss, han representerer oss, sier Sosa.

— Han vet hva Amerika trenger.

Peiling på amerikansk politikk? Prøv vår store valgkamp-quiz!

LATINOVELGERNE ER en viktig gruppe for alle kandidatene, og i motsetning til de svarte har dette segmentet til nå vært solide Hillary-supportere. Men Obama har vært på aggressive frierføtter hos dem de siste dagene. Både Clinton og Obama har brukt millioner på reklame på spansktalende TV den siste uken. I helgen fikk Obama støtte fra USAs største spanskspråklige avis, La Opinión.

I California og de sørvestlige statene utgjør latinoene en stor prosent av velgermassen, men også i New York og New Jersey er de mange. I California (der latinos er ventet å stå for cirka 18 prosent av stemmene) har Clinton fortsatt en solid ledelse i denne velgergruppen, som er spesielt opptatt av immigrasjonspolitikk på grunn av de millioner av ulovlige spansktalende innvandrerne som oppholder seg i landet.

Obama scoret poeng nylig ved å gå inn for at de ulovlige innvandrerne skal få førerkort, noe Clinton er imot. Samtidig risikerer Obama å støte fra seg mange andre velgere med en slik posisjon.

Til sammen utgjør latinos rundt syv prosent av registrerte velgere. I et tett race kan det bli tungen på vektskålen.

Lederen for Obamakampanjens latinofrieri, Cuauhtemoc Figueroa, satser på at også her vil Obamas personlige historie bli avgjørende:

— Det er ikke det at Hillary ikke kjemper. Det gjør hun. Men Obama har opplevd det, og forstår smerten, undertrykkingen, og lidelsene vi har gjennomgått, sa han nylig til Los Angeles Times.

Han kan ha rett.

I WASHINGTON HEIGHTS nord for Harlem jubler Obamatilhengerne som om de skulle vært på superbowl. Noen få tilrop av «Hillary» drukner i larmen.

— Obama inspirerer folk og mobiliserer dem til å bli engasjert, sier Ralina Cardona (38).

— Jeg har aldri sett noen lignende. Han har gitt nytt håp til Amerika.

Supertirsdagen kan avgjøre alt - se større grafikk!

Hvem bør bli USAs neste president? Diskutér saken her.

VALGFEBER I HARLEM: Fotball-laget Giants vant Superbowl søndag, men mange newyorkere var mer opptatt av supertirsdag. Ivrige Obamatilhengere i Washington Heights oppfordret folk til å stemme på senatoren fra Illinois i dag.
Marita Aarekol
BILBRÅK FOR OBAMA: - Vi kjører rundt og lager litt bråk og gir Obama visibilitet i områder der det bor mange spansktalende velgere, sa mannen bak Caravan for Obama, Haile Rivera.
Marita Aarekol
TRAKK MANGE: BT var tilstede da Barack Obama holdt tale på site valgmøte før supertirsdag.
Marita Aarekol
YEAH BABY, LETS GO! En ivrig Obamasupporter i Harlem.
Marita Aarekol
I USA: Journalist Christina Pletten (t.v.) og fotograf Marita Aarekol